Пансион „Небо’’ Рудно

Пансион Небо Рудно је сеоско туристичко домаћинство кога чине три модерно опремљене брвнаре са трпезаријом и пространим двориштем окружено ливадама и столетним четинарским шумама. Налази се на 1.250 метара надморске висине, у срцу Парка природе Голија, на пределу са којег имате утисак да се небо може досегнути руком.

Имање припада атару села Рудно, у близини врха Срњача, на тромеђи града Краљева са општинама Ивањица и Рашка. Чист планински ваздух, повратак природи, шетња сликовитим пределима Голије, уживање у храни са укусом и опуштање у пријатној атмосфери која овде влада већ дуже од десет година, разлози су због којих гости посећују Небо. Добро дошли у дом породице Сретовић.

СМЕШТАЈНИ КАПАЦИТЕТИ

Свака брвнара има два засебна лежаја и један лежај на развлачење за две особе, као и купатило са туш кабином и малу терасу. Брвнаре су опремљене телевизорима а на услузи је и бежични интернет, ако баш морате. Капија домаћинства је отворена током читаве године, све просторије се греју помоћу камин пећи, а уколико нисте давно заложили ватру, радо ће домаћини то учинити за вас. Ваши кућни љубимци су добродошли такође.

Поред домаћинства пролази пут којим се ређе иде, па мир углавном ремети црвкут птица којих овде има преко 140 врста, по речима орнитолога који који су чести гости домаћинства. Осим нешто аутомобила, не постоји никакав други извор аеро загађења у ширем окружењу. У брвнарама није дозвољено пушење. Вода на свим чесмама у домаћинству је за пиће, долази природним падом и редовно се контролише. На имању можете видети готово све домаће животиње.

СПЕЦИЈАЛИТЕТИ ДОМАЋЕ КУХИЊЕ

Све што овде добијете кроз пасион производи се на имању без пестицида. Храна се служи се у трпезарији капацитета до 25 људи која је место заједничких окупљања. Храна се припрема на традиционалан начин, а јела су обогаћена зачинима од дивљих плодова природе који гарантују гурманско уживање у укусима који ће Вам задуго остати у сећању. Већина гостију одлучује се за пансион који поред три домаћа оброка без ограничења у количини, обухвата и домаћу ракију, домаће сокове, чајеве и кафу. Овде рецепти нису тајна и сваки договор око менија је могућ.

Између осталог овде можете пробати: увек свеж домаћи хлеб на сто начина, крављи сир и краљевачки кајмак, крем чорбу са поврћем и биљем, надалеко чувени качамак, гулаш и сарма испод сача, димљена речна пастрмка, јагњетина са ражња или испод сача, слатко и пекмез од шумских плодова са Голије… О ракији од шљиве да и не говоримо, а најпопуларнија је она трећа ;).. Баш овде можете организовати свечани ручак, дечији рођендан или неку другу прославу. Да знате да можете наручити и посни јеловник, вегетаријански јеловник или вегански јеловник. Постоји могућност куповине домаћих производа.

Друштвене мреже

Контакт телефон: (+381) 064/117-32-62 Слађана Миликић Сретовић

Електронска поштаsrnjaca@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here