ЖОК „Ушће“ – бисер на одбојкашкој мапи

ЖОК „Ушће“ постоји од 2003. године и од тада клуб је изнедрио бројне одбојкашице које су свој животни пут уско повезале са одбојком и стварале озбиљне каријере. Популарност одбојке у Србији, несумњиво, из године у годину је све већа. Дужи низ успешних резулата наших националних селекција мотивисали су и младе нараштаје да баш одбојку изаберу за спорт који ће тренирати.

Квалитетан рад, добра организација и тренер Драгиша Живковић  који знају свој посао, то је оно што одликује женски одбојкашки клуб „Ушће“.

Одбојка је у Србији један од најмасовнијих спортова који привлачи бројну омладину, прво у школском узрасту па у зависности од склоности и талента наставља се на озбиљнијем нивоу, па све до момента када одбојка постане професионална каријера. Тај пут је дугачак, трновит и проткан бројним изазовима, али ту су стручни људи и добри мотиватори у лику тренера који помажу да се таленат избруси, а да се спортски дух ојача. Уз пуно вежбе, проливеног зноја и дисциплине снови могу да постану реалност.

Женски одбојкашки клуб „Ушће“ је врло брзо почео  да постиже добре резултате у екипи сениорки и пионирки које су стално у врху својих категорија, посебно пионирска екипа. Обе  селекције се такмиче  у републичком рангу такмицења, а пуно девојака из овог клуба наставило је своје спортске каријере у  најбољим  одбојкашким клубова попут Црвене Звезде, Партизана, Војводине, неке од њих чак  у Италији и Јапану, на шта је посебни поносанан њихов тренер Драгиша Живковић.

Тренутно се ЖОК „Ушће“ налази на Првом месту пионирске лиге а други је у сениорској. Овај клуб имао је и међународни успех на турниру у Румунији, граду Крајова где су заузели Прво место.

Под покровитељством града Краљева 2011. клуб добија велелепну халу у којој младе играчице из  Ушћа спремно дочекују своје ривалке.

Велику захвалност ЖОК „Ушће“ дугује општини Краљево, рударима Ибарских рудника који им несебично помажу, као и бројним фирма из Ушћа, манастирима Студеница и Градац.