Првомајски прелазак Голијске трансверзале – Чемерно

ПСК “Железничар” организује у недељу 29.04.2018. прелазак дела Голијске трансверзале, пешачење дивљином планине Чемерно уз незабораван поглед на околне планине.

Фото: ПД „Жежељ“

Почетак акције је из Студеничког села Савошница ка испосницама Светог Саве. Након обиласка испосница креће се ка врху Смрдључ 1579 мнв где ће се обићи Крст постављен у знак сећања на српске војнике погинуле 1915. године. Пешачење се наставља  ка дому у Магличу.  Стаза је дужине око 30 км и спада у кондиционо захтевније са целодневним пешачењем и висинском разликом при успону 1050 мнм, а у силаску 1300 мнм .

Неопходна опрема: дубоке планинарске ципеле, дневни ранац, чеона или обична батеријска лампа, одећа прилагођена метео условима, залихе воде и хране за целодневни боравак у планини.

Полазак је са аутобуске станице Краљево 29.04 градском линијом Краљево-Ушће у 5:30 затим локалним аутопревозником из Ушћа до села Савошница.

Повратак у Краљево је јавним локалним или међуградским линијама,а о терминима доласка у Маглич ћемо бити обавештени дан пред акцију.

Пријаве и детаљи у вези акције код водича на број телефона 064/636-17-95 Александар Данчетовић.

Извор:  ПСК “Железничар” Краљево