Заштита резервата „Голија – Студеница“ од пожара

14. августа 2018. Вести, Најавe0

Око два милиона динара биће уложено у изградњу резервоара у коме ће се накупљати површинске воде и у опремање и обуку локалног становништва и монаха да се супротставе почетној фази пожара и допринесу гашењу већих шумских пожара

У четвртак, 16. августа, у просторијама Добровољног ватрогасног друштва „Студеница“ у Студеници (Брезова бб) у 11:00 часова, биће представљен пројекат „Изградња капацитета за заштиту подручја Резервата биосфере ‘Голија-Студеница’ од шумских пожара“.

Пројекат подразумева изградњу водозахвата – резервоара у коме ће се накупљати површинске воде, као и опремање и обуку локалног становништва и монаха да се супротставе почетној фази пожара и допринесу гашењу већих шумских пожара.

Носилац пројекта је Добровољно ватрогасно друштво Краљево, а партнери на пројекту су Манастир Студеница, ЈП „Србијашуме“, МЗ Студеница, ОШ „Стефан Немања“ Студеница.

Вредност пројекта је 1.929.800 динара, а средства обезбеђују Министарство заштите животне средине Републике Србије, Добровољно Ватрогасно Друштво Краљево и донатори.

Извор: Круг портал