Вила „Селена’’

Волите ли бајке? Сећате ли се када сте их као мали читали и замишљали сцене преко седам брда и седам мора, долине, речице и водопаде и љупке дрвене кућице у које бисте радо завирили? И сећате ли се колико пута сте пожелели да стварно нађете у сред такве сцене? Е па коначно вам пружамо ту прилку.

Заталасани брежуљци од Голије до Радочела, мирисне борове шуме и дрвене брвнаре Виле Селена су прави почетак из бајке. Барем тако кажу наши гости (а сада пријатељи) који су нас посетили и који нам се изнова враћају. Прво оно најважније! Саградили смо их на јединственом месту.

Не знамо да ли знате али, овде се сусрећу ваздушне струје Медитерана и плалнске Србије, па се у ваздуху меша мириси мора и столетних четинара. Нешто што можете осетити само овде. Зато је наше село Рудно, чувена ваздушна бања која ће бити права благодет за ваша плућа. Као друго ми смо место са највише сунчаних дана у Србији, а сама Голија планина са највише сенга. Зато код нас можете уживати у шетњама по идиличним зимским пределима, али без јаких мразева, него са благим сунцем на лицу.

Голија је и природни резерват биосфере. И ту титулу не носи тек тако. Томе у прилог говори и чеињеница да се у нашој близини налази чак 30 извора бистре пијаће воде. Ту су и бројни потоци који су толико чиста да у њима живе пастрмке и речни ракови који су индикатори воде највишег квалитета. А кућице које видите на сликама су наше брвнаре. Изграђене су у целости од дрвета па ћете у њима осетити ону праву, топлу, планинску атмосферу.

Кад томе придодате надалеко чувене специјалитете овог краја: домаћу пршуту, рудњански кајмак и сир, пите од хељде, врућ хлеб, рудњански кромпир и јагњетину и многе друге шпеције од којих вам већ сад иде вода на уста, утисак постаје потпун. И наравно, каква би то бајка била а да у њој нема краљева, краљица, принчева и принцеза. За то се побринула славна лоза Немањића која је овде оставила велики траг. Пре свега са два бисера српске архиткетуре и просветитетљства – манастира Студенице и Градца који стамено стоје на овом месту већ 800 година чувајући саме почетке српске државе.

Е због свега тога је ово место наша бајка. Али она на јави. Она у коју вас позивамо, да уживате заједно са нама у свему што нам је природа безрезервно подарила. Вила Селена и ми, њени топли домаћини, вас чекамо а вама остаје да нас контактирајте.

Производи који се могу купити:

Ракија, сир, кајмак, суво месо, поврће, воће, слатко, мед, сокови, сушене печурке…

Активности

Брање лековитог биља, посета манастирима, обиласци локалних атракција, планинарење, обилазак водопада реке Изубре, шетње до врха Радоцела, часови сликарства и сликање у природи…

Опремљеност

Помоћни лежај, кухиња, тв, тв сала, сателитска тв, интернет, грејање на струју, ложи се у соби, домаће животиње, примају кућне љубимце, игралиште, роштиљ.

У околини
Планина, река, спортски терен, камп, бициклистичка стаза, пешачка стаза, верски објекат, историјски локалитет, огледна фарма.

Друштвене мреже

Контакт телефон: (+381) 065/351-86-44– Драган Милошевић

Електронска пошта: vilaselena@yahoo.com

Опширније на сајту